Terug naar overzicht

De voordelen van een online reserveringsysteem in de cloud

Sharon de Putter
Sharon de Putter
Directeur

De voordelen van een online reserveringsysteem in de cloud

Het is weer zover, een technische storing op het reserveringsgedeelte van je website. Het gebeurt te vaak... Naast een gefrustreerde bezoeker loop je boekingen en omzet mis. Laat staan de nadelige gevolgen voor zoekmachines. Gebruik jij nog conventionele boekingssoftware die draait op jouw computer? Tijd om na te denken over een professioneel online reserveringssysteem in de cloud, die naadloos integreert in websites... In dit blogbericht behandel ik de verschillen en ga ik op de voordelen van een reserveringssysteem in de cloud (webapplicatie).


1. Overal vandaan inloggen vanaf elk apparaat

Conventionele reserveringssoftware staat op één of meerdere computers bij jouw receptie, meer computers of receptionisten zorgen voor hogere licentiekosten en een vaste computer biedt weinig flexibiliteit. Met een reserveringssysteem in de cloud kan je inloggen met een ongelimiteerd aantal receptionistes (zonder extra kosten) vanaf elk apparaat, waar je ook bent! Het enige wat je nodig hebt is een internetbrowser.

2. Geen dataverlies bij een nieuwe computer of tablet

Als jouw computer kapot gaat of aan vervanging toe is, dan moet reserveringssoftware opnieuw geïnstalleerd worden. Een online reserveringssysteem in de cloud blijft werken, ongeacht of jouw computer stuk gaat of vervangen moet worden. De instellingen van jouw organisatie staan gegarandeerd veilig in goed beveiligde ruimtes en dure backup systemen heb je niet meer nodig, dit wordt allemaal voor je geregeld, zonder extra kosten.

3. Geen ingewikkelde reserveringssoftware installatie

Een online reserveringssysteem in de cloud werkt op elk apparaat, het hoeft tenslotte niet geïnstalleerd te worden, het enige wat je doet is inloggen met je internetbrowser

4. Snelle en stabiele koppeling tussen reserveringssysteem en site

Je kent het misschien wel: je hebt tarieven verwerkt in je boekhoudsoftware maar deze worden niet of pas een dag later verwerkt op je site. Of je krijgt veel telefoontjes van gasten die het reserveringsproces op je website niet begrijpen door een gebruikersonvriendelijke boekingsstraat, wat jou en je receptiemedewerkers veel tijd kost. We horen het nog gekker: na een update van de reserveringssoftware zijn jouw tarieven of arrangementen opeens verdwenen of werkt je boekingssoftware niet meer naar behoren.

Ik sta er van te kijken dat er nog steeds een hoop organisaties zijn die dit soort problemen normaal vinden en al jaren op deze wijze werken, ze hebben dit zelfs geaccepteerd en houden rekening met dit soort problemen. Maar dat hoeft echt niet, met een goed online reserveringssysteem in de cloud ben je van deze problemen af, bespaar je tijd en kosten én krijg je meer boekingen. Neem bijvoorbeeld tarieven, deze worden ‘live’ gesynchroniseerd en hoeven niet meer ‘opgehaald’ te worden uit jouw lokaal draaiende software. Je bezoeker boekt simpel en snel online via een overzichtelijke boekingsomgeving die direct gekoppeld is aan jouw online reserveringssysteem.

5. Een aparte online boekingsmodule is niet meer nodig

Je kent het misschien wel, je gebruikt boekingssoftware die is gekoppeld met een boekingsstraat van een andere organisatie en je website is misschien ook nog door een andere organisatie gebouwd. Dat zorgt vaak voor een trage website en miscommunicatie tussen boekingssoftware en website waardoor er fouten optreden. kost tijd en geld. Daarbij betaal je aan elk bedrijf licentiekosten, en als er problemen zijn is het vaak niet te achterhalen waar dit probleem ligt...

Wanneer je reserveringssysteem in de cloud staat zijn deze problemen verleden tijd. Zowel het reserveringssysteem als het gedeelte waar jouw gast online reserveert draait in de cloud waardoor er geen problemen optreden. Daarbij zijn de integratiemogelijkheden van een cloud online reserveringssysteem in je website veel uitgebreider waardoor je jouw bezoeker nog beter kunt bedienen, je beter vindbaar wordt in de zoekmachines en je meer boekingen en omzet binnenhaalt.

6. Een reserveringssysteem in de cloud is veel goedkoper

Een online reserveringssysteem in de cloud wordt centraal beheerd, dit is vele malen goedkoper in het onderhoud dan normale reserveringssoftware. Indien wij een update releasen, dan wordt deze functionaliteit direct actief bij alle gebruikers van ons systeem, zonder downtime of verlies van data. Je merkt hier verder niks van en je hoeft er niets aan te doen. Zo beschik je altijd over de nieuwste versie van de software en hier betaal je niets extra’s voor! Dure consultants en software updates op locatie of via remote desktop heb je nooit meer nodig.

7. Altijd up-to-date

Relevante informatie wordt veilig opgeslagen in een database. Alle receptionisten werken met de meest recente informatie. Excel bestanden sturen met gevoelige informatie is dus niet meer nodig.

8. Meten is weten

Het volledige reserveringsproces wordt bijgehouden. Dit geeft jou de mogelijkheid om eenvoudig de succes- én uitstappagina’s te analyseren zodat je kunt zien wat er goed gaat en waar de kansen liggen. Het is eenvoudig in ons online reserveringssysteem statistieken te meten met tools Google Adwords en Google Analytics.

Samengevat de voordelen online reserveringssysteem in de cloud:

  • Geen ingewikkelde installatieprocedure bij in gebruik name in jouw organisatie maar binnen een dag of enkele dagen live.
  • Geen gebruik van schrijfruimte of programma’s op jouw computer.
  • Volledig onafhankelijk van eventuele storingen op je computers of bedrijfsnetwerk.
  • Future proof en altijd de nieuwste versie: updates worden eenvoudig en snel toegepast, je merkt hier niets van.
  • Uitstekende koppelingen met andere software zoals boekhoudpakketten d.m.v. API’s (Application Programming Interfaces),
  • Platform-onafhankelijk (Windows, Mac, etc.), het online reserveringssysteem draait in je internetbrowser.
  • Een cloud reserveringssyteem wordt centraal onderhouden.
  • Een cloud reserveringssysteem is modulair opgebouwd, zodat nieuwe of maatwerk functionaliteit eenvoudig toegevoegd kan worden.
  • Goedkoper, sneller en gebruiksvriendelijker dan normale reserveringssoftware.
  • Een super goede integratie in jouw website, zeker als wij die voor je maken.

Let op: staat het reserveringssysteem wel echt in de cloud?

We zien het vaak gebeuren: een conventioneel reserveringssysteem die claimt in de cloud te staan, maar wat eigenlijk draait op een RDP of VNC verbinding (extern bureaublad) waardoor je verbinding maakt met een andere computer waar het reserveringssysteem op draait… Zo word je dus eigenlijk gefopt en mis je natuurlijk alle voordelen die cloud software biedt.

Wat maakt het alles-in-1 reserveringssysteem van Recranet zo uniek?

Bij Recranet heb je alles onder één dak; wij bieden niet alleen een online reserveringssysteem in de cloud aan, maar we ontwikkelen ook aansprekende sites op maat en verzorgen online marketing. De ultieme combinatie voor online succes. Met onze unieke dienstverlening hebben we niet alleen talloze toeristische organisaties online succesvol gemaakt, maar hebben we voor hun ook veel tijd bespaard.

Kunnen we jou ook helpen?